Madárka, madárka

Madárka, madárka

Bori, a lányom ősszel lesz elsős és már az ovis ballagása óra rettentően izgatott. Júniustól kezdve akárhányszor bevásárolni megyek, jön velem és berángat a papírboltba, hogy iskolaszereket nézegessünk. Mikor én iskolás lettem még nem volt ennyi tanszer, felesleges kiegészítő, most meg dugig vannak a papírboltok mindenfélével. A gyerek meg persze mindent akar, te meg gyárthatod a kreatív kifogások tömkelegét, miért jobb a jó öreg elefántos radír, annál a rózsaszín és illatos, a papíron csak maszatoló madárkásnál és miért nem lehet két tolltartója.

Mire lesz szükségem, ha iskolába megyek?

Bori szűnni nem akaró kíváncsisága és az apósom jóvoltából már a nagycsoport végére egész ügyesen tudott írni és hosszú listát gyártott arról, mire lesz majd szüksége, ha „iskolás nagylány” lesz. Ezen a listán a világon minden szerepelt, amiről egy kislány álmodhat, de ami különleges volt benne, hogy minden előtt vagy után oda volt írva, hogy „madárkás”. Bori ugyanis nagyon szereti a madarakat, legyen szó a kiscsibéktől kezdve, a galambokon át a páváig és ennél fogva odavan mindenért, amin rajzolt, festett, fotózott vagy bármilyen formában kismadarak vannak.

Egy ilyen iskolaszer nézegetős alkalommal történt, hogy ki tudja melyik polcon talált Borika egy szép rózsaszín, kismadaras órácskát. Legalábbis órának nézett ki, a számlapján viszont nem voltak se számok, se mutató. Persze nyilván digitális lehet, gondoltam.

Egy karóra a listán?

Csillogó szemmel hozta oda hozzám, ugyanis kis karóra is szerepelt a listáján. Azt még nem terveztünk venni, mert meglepetésnek szántam az augusztusban tartandó születésnapjára.

Szóval boldogságtól sugárzó tekintettel nyújtotta felém az órácskát, láttam, hogy teljesen beleszeretett. Kértem, mutassa meg, melyik polcon volt, azért mégiscsak megnézném, mennyibe kerül és a többi. A tűzőgépekhez vezetett. Kérdeztem, biztos-e benne, hogy itt találta, mire azt felelte, hogy itt nézelődött és egyből szemet szúrt neki a sok fekete és sötétkék tűzőgép közül kikandikáló rózsaszín kis óra. Körbenéztünk a sorokon, de sehol nem láttunk még csak hasonlót sem.

Az okosóra pittyegni kezdett

Már kassza felé vettük az irányt, biztos megerősítést remélve a pénztáros hölgytől, mikor hirtelen furán pittyegni kezdett az óra. Arra gondoltam, hogy valaki véletlenül beállíthatott rajta valami ébresztés szerűséget. Megnyomtam minden rajta található gombot, de csak nem akart elhallgatni. Ekkor nyílt az üzlet ajtaja és egy könnyes szemű kislány és az anyukája léptek be rajta. A pénztárhoz siettek és hallottam, amint az óráról kérdeznek, amit a kislány valószínűleg itt hagyott el. Addigra már az én kis Borimnak is leesett a tantusz, hogy az órácska nem az üzlet terméke és nem lesz az övé. Egymásra néztünk és kérte, had adja ő oda a kislánynak az elveszettnek hitt órát. A kislány és az anyukája nagyon örültek, mikor megpillantották Bori kezében és borzasztó hálásak voltak, hogy megtaláltuk. A lányom viszont nem adta fel. Amit akar, azt megszerzi, ezt az órát pedig nagyon szerette volna, így megkérdezte a kislányt, hol kapta ’az édes kis madárkás órát”.

KidFit intelligens okosóra

Az anyukája elmesélte, hogy ez nem akármilyen óra, ugyanis nem az időt mutatja. Ekkor találkoztunk először a KidFit névvel és tudatosult bennem, hogy van olyan, hogy okosóra, ugyanis nem tudtam, hogy létezik ilyen. Az anyuka aztán megadta annak a webshopnak a címét, ahonnan rendelte.

Egy kicsit bizalmatlan vagyok ezekkel az okos eszközökkel kapcsolatban, még a telefonomat sem voltam képes okosra lecserélni. Amit viszont a papírboltban megismert anyuka mesélt róla és amiket a weboldalon olvastam, az alapján elkezdtem barátkozni a gondolattal, hogy az én lányomnak is legyen egy ilyen, hiszen tényleg nagyon hasznos. Aztán a férjemmel úgy döntöttünk, várhat még az klasszikus karóra egy évet, most egy madárkás KidFit intelligens okosórát fog kapni Bori a születésnapjára.

Blog ajánló

Milyen kütyüt válasszunk karácsonyi ajándéknak?

Milyen kütyüt válasszunk karácsonyi ajándéknak?

A karácsony közeledtével egyre több olyan cikkel találkozunk,...
Elolvasom
Karácsonyi versek gyűjteménye

Karácsonyi versek gyűjteménye

Emlékszem mikor még én kisgyerek voltam és nagyon vártam...
Elolvasom
A karácsony hagyománya

A karácsony hagyománya

A karácsony a szeretet ünnepe, amely a családi összetartozásról...
Elolvasom
Vásárolj időben, kerüld el a tömeget

Vásárolj időben, kerüld el a tömeget

Tapasztalataink szerint az emberek alapvetően nem szeretnek...
Elolvasom

GYIK ajánló

Karácsonyi KidFit GPS okosóra nyereményjáték – Nyereményjáték szabályzat

Karácsonyi KidFit GPS okosóra nyereményjáték – Nyereményjáték szabályzat

Karácsonyi nyereményjátékot hirdetünk, amelynek nyereménye...
Elolvasom
Bluetooth Sapka – Telefon és zene fagyos időkre!

Bluetooth Sapka – Telefon és zene fagyos időkre!

A BlueTooth Sapka segítségével télen is azonnal felveheted...
Elolvasom
Tudtad, hogy a Google Maps rendelkezik sípálya térképekkel?

Tudtad, hogy a Google Maps rendelkezik sípálya térképekkel?

A legtöbben nem is tudják, hogy mennyire összetett szolgáltatást...
Elolvasom
Külföldön síeltek és féltek a roaming díjaktók? Nem kell!

Külföldön síeltek és féltek a roaming díjaktók? Nem kell!

Már több ízben írtunk arról, hogy milyen SIM kártyát...
Elolvasom